• Fröknäcke med surdeg
  • Fröknäcke med surdeg

    • 2-3 plåtar
    • 40 min
    • 2 tim 10 min

    Ett helt fantastiskt gott knäckebröd som passar till alla tillfällen som exempelvis en god sallad eller soppa, till ert kvällste eller varför inte bara som det är när man är lite sugen på något riktigt gott.

    4.78/5

    9 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet och tillsätt chiafrön, rör om och låt stå i 10 min.

    • 2

      Blanda alla ingredienser i ca 4 min för hand med eller 2 min i maskin.

    • 3

      Låt smeten stå i rumstemperatur i 40-60 min i täckt bunke. Smeten ska vara som en gröt i konsistensen.

    • 4

      Bred ut smeten, med en palett, på 2 plåtar med papper så tunt det går.

    • 5

      Låt plåtarna stå i ca 30 min i rumstemperatur.

    • 6

      Grädda knäckebrödet i 150°C i ca 30-40 min eller till knäckebrödet är hårt.

    • 7

      Låt knäckebrödet svalna på galler.

    • 8

      Strö på lite flingsalt, bryt i önskade bitar och servera.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Garnering

    • flingsalt

    Liknande recept