Läsarrecept
Frukostfrallor
20 min
9 tim 20 min
Frukostbröd med linfrö och rågmjöl.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Blanda ihop samtliga ingredienser. Degen blir rätt kladdig. Ställ den sedan i kylen över natten i bunken med handduk över.
-
2
Häll ut degen på morgonen på ett mjölat bakbord, bakade in lite mer mjöl.
-
3
Formade till en korv på längden. Dela korven på mitten med en degskrapa. Fortsätt sedan att dela varje del tills det att du har lagom stora frallor. Alla delar ska vara lika stora.
-
4
Gräddade på 225°C i cirka 30 minuter.
-
5
Stängde av ugnen och lät stå på eftervärme i 10 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (0,5 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 5 dl) vatten, kallt
- 20 g (ca 1 msk) honung
- 13 g (ca 1 msk) olja
- 70 g (ca 1 dl) linfrö
- 600 g (ca 10 dl) rågmjöl
- 120 g (ca 2 dl) vetemjöl