• Frukostfrallor toppade med härliga frön
  • Frukostfrallor toppade med härliga frön

    • ca 35 st
    • 50 min
    • 1 tim 50 min

    Ljusa smarriga frukostfrallor som du lätt kan variera med olika frön på toppen. Fungerar även  jättebra att frysa in.

    4/5

    20 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet.

    • 2

      Blanda alla ingredienser och kör i maskin, 3 min långsamt och 6 min snabbt.

    • 3

      Ta upp degen och forma den rund och lägg tillbaka degen i en täckt bunke och låt den vila i ca 30 min.

    • 4

      Ta upp degen och dela den i önskade bitar och forma bitarna runda till små frallor.

    • 5

      Sätt frallorna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i den avstängda ugnen med endast lampan på i ca 50-60 min eller under handduk i rumstemperatur ca 90-120 min.

    • 6

      Ta ut frallorna i rumstemperatur och sätt ugnen på 250°C.

       

    • 7

      När ugnen är 250°C sätter du in bröden och sänk ugnen till 220°C, grädda i ca 12-15 min eller till frallorna har fått en fin gyllenbrun färg.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 400 g (ca 4 dl) vatten
    • 640 g (ca 10,5 dl) vetemjöl special
    • 9 g (ca 1,5 tsk) salt
    • 10 g (ca 2 tsk) socker
    • 15 g (ca 1 msk) smör

    Topping

    • Pensla ytan med vatten och strö på önskade fröer t.ex vallmofrön, pumpafrön eller varför inte lite riven ost.

    Liknande recept