• Frukostgifflar med skinka och ost
  • Frukostgifflar med skinka och ost

    • 24 st
    • 40 min
    • 2 tim 20 min

    Underbara frukostbröd fyllda med skinka, ost, senap och majonäs. Toppade med vallmofrön som är fyllda med nyttigheter såsom zink och magnesium.

    5/5

    493 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt.

    • 2

      Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Blanda det mesta av mjölet, salt och honung och jobba till en smidig deg 2 min sakta och 6 min snabbt, med hjälp av köksredskap.

    • 3

      Blanda ner det sista av mjölet. Degen ska kännas mycket mjuk men inte klibbig.

    • 4

      Låt jäsa i 40 minuter.

    • 5

      Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje del till en rundel. Skär ut 6 trianglar från varje rundel på den breda sidan av degen (som om du skär tårtbitar). Rulla mot spetsen av triangel.

    • 6

      Låt sedan jäsa ytterligare i 1 timme.

    • 7

      Addera en bit skinka, ost och 1 tsk senap- majonäsblandning.

    • 8

      Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön.

    • 9

      Baka i 250ºC (varmluftsugn), cirka 10-12 minuter


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 60 g (ca 1 dl) kornvetemjöl
    • 720 g (ca 12 dl) vetemjöl
    • 50 g (ca 0,5 dl) smör
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk, ljummen
    • 15 g (ca 2 tsk) salt
    • 20 g ( 1 msk ) honung
    • 16 g (2 msk) vallmofrön

    Fyllning

    • 200 g skinka, rökt eller kokt
    • 100 g ost
    • 2 msk senap
    • 2 msk majonäs

    Topping

    • Vallmofrön

    Pensling

    • 1 ägg

    Liknande recept