• Frukostgifflar med skinka och ost
  • Frukostgifflar med skinka och ost

    • 24 st
    • 40 min
    • 2 tim 20 min

    Underbara frukostbröd fyllda med skinka, ost, senap och majonnäs. Toppade med vallmofrön, som är fyllda med nyttigheter såsom zink och magnesium!

    3.36/5

    494 Röster

    Hoppas det smakade bra!

    Kul att du vill visa vad du tycker,
    klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!

    • Meh

    • Nja

    • Ok

    • Bra

    • Wow!

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Blanda det mesta av mjölet, salt och honung och jobba till en smidig deg 2 minuter sakta och 6 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand. 

    • 2

      Blanda ner det sista av mjölet. Degen ska kännas mycket mjuk men inte klibbig. Låt jäsa i 40 minuter.

    • 3

      Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje del till en rundel. Skär ut 6 trianglar från varje rundel på den breda sidan av degen, som om du skär tårtbitar. 

    • 4

      Addera en bit skinka, ost och 1 tsk senap- och majonnäsblandning på den breda delen av varje triangel. Rulla ihop mot spetsen av triangeln. Låt sedan jäsa ytterligare i 1 timme.

    • 5

      Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön.

    • 6

      Baka i 250 ºC (varmluftsugn), cirka 10-12 minuter


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (5 dl) mjölk, ljummen
    • 60 g (ca 1 dl) kornmjöl
    • 720 g (ca 12 dl) vetemjöl
    • 50 g (0,5 dl) smör
    • 15 g (2 tsk) salt
    • 20 g (1 msk) honung
    • 16 g (2 msk) vallmofrön

    Fyllning

    • 200 g skinka, rökt eller kokt
    • 100 g ost
    • 2 msk senap, blandat med 2 msk majonnäs

    Topping

    • vallmofrön

    Pensling

    • 1 ägg, uppvispat 

    Liknande recept