• Frukt & nötbröd på kornmjöl
  • Frukt & nötbröd på kornmjöl

    • 4 st
    • 35 min
    • 8 tim 30 min

    Ett smakrikt bröd som är så gott så det räcker med en klick smör. Men även fantastisk till lagrade ostar.

    Bland torkad frukt och nötter väljer man sina egna favoriter!

     

    3.7/5

    316 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda ihop alla ingredienser till skållningen, plasta och låt vila över natten eller 6-8 timmar.

    • 2

      Kör ihop resterande ingredienser med skållningen från dag 1, i ca 15 minuter i maskin. Dubbla om du knådar för hand.

    • 3

      Låt degen jäsa i 1 timme.

    • 4

      Dela degen i 4 delar runddriv dem lätt (rulla degen så att du får upp en spänning i degen och en fin jämn yta). Lägg i form eller jäskorgar.

    • 5

      Låt jäsa ytterligare 45 minuter eller tills degen känns färdigjäst.

    • 6

      Sätt ugnen på 250°C. Välj själv om du vill sätta in en plåt eller sten i ugnen . Baka av bröden direkt på stenen, eller på het plåt eller i en form. Sänk ugnen till 230°C i ca 30 minuter.

    • 7

      Låt svalna på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Dag 1- skållning

    • 600 g (ca 6 dl) vatten, kokande
    • 200 g (ca 5 dl) kornmjöl
    • 100 g (ca 1,3 dl) kornkross
    • 100 g (ca 2 dl) rågmjöl, grovt
    • 14 g (ca 2 tsk) honung

    Dag 2


    Liknande recept