• Fullkornsbaguetter
  • Läsarrecept

    Fullkornsbaguetter

    • 3 st
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Fullkornsbaguetter med rågmjöl ger en en lite matigare och nyttigare känsla.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

     

    3.28/5

    443 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm vattnet tillsammans med smör & rapsoljan till 37°C.

    • 2

      Smula ner jästen i en bunke.

    • 3

      Slå degvätskan över jästen och rör tills jästen är helt upplöst. Häll sedan ner saltet och mjölet i degvätskan och arbeta ihop det väl.

    • 4

      Låt degen jäsa i ca 30 minuter under bakhandduk.

    • 5

      Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar.

    • 6

      Forma de tre degbitarna till tre baguetter och skåra dem med en vass kniv. Jäs i 30 minuter. Pensla bröden med vatten innan gräddning och grädda sedan baguetterna i 250°C i 15 minuter. (Duscha vatten över baguetterna ett par gånger medan de gräddas för att få en knaprig skorpa).


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (ca 3 dl) vatten
    • 50 g (ca 0,5 dl) smör & rapsolja
    • 6 g(ca 1 tsk) salt
    • 60 g (ca 1 dl) rågmjöl
    • 420 g (ca 7 dl) vetemjöl special

    Liknande recept