• Fullkornsbaguetter
  • Läsarrecept

    Fullkornsbaguetter

    • 3 st
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Fullkornsbaguetter med rågmjöl ger en lite matigare och nyttigare känsla.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

     

    3.29/5

    444 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke. Häll över vatten, 20 °C och smör & rapsolja. Rör tills jästen är helt upplöst. Tillsätt salt och mjöl och arbeta ihop det väl. Låt degen jäsa i ca 30 minuter under bakduk.

    • 2

      Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre delar. Forma de tre degbitarna till tre baguetter och skåra dem med en vass kniv. Jäs i 30 minuter. 

    • 3

      Pensla bröden med vatten innan gräddning och grädda sedan baguetterna i 250 °C i 15 minuter. Duscha vatten över baguetterna ett par gånger medan de gräddas för att få en knaprig skorpa.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (3 dl) vatten
    • 50 g (0,5 dl) smör & rapsolja
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 60 g (ca 1 dl) rågmjöl
    • 420 g (ca 7 dl) vetemjöl special

    Liknande recept