• Gerts tekakor
  • Läsarrecept

    Gerts tekakor

    • 70 st små
    • 30 min
    • 2 tim 50 min

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.04/5

    503 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda fiberhavregryn, vetekli och mjölk och låt stå i ca 30 minuter.

    • 2

      Blanda ner smöret i havregrynsblandningen.

    • 3

      Smula ner jästen i bunken, och tillsätt lite av havregryns/margarinblandningen och rör om så att jästen löser sig.

    • 4

      Tillsätt sen resten av blandningen, salt och socker och rör om

    • 5

      Häll i mjölet, lite i taget, tills degen släpper från kanterna.

    • 6

      Knåda degen ordentligt. Kavla ut och stansa runda tekakor.
      Förslagsvis kan man använda ett glas som du doppar i vetemjöl lite nu och då.

    • 7

      Lägg på plåt och låt jäsa ca 2 timmar.

    • 8

      Gräddas i 200°C tills de fått fin färg.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 100 g (ca 2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g smör, fingervarmt
    • 12 g (ca 2 tsk) salt
    • 300 g (ca 3 dl) socker
    • 1600-2000 g (ca 27-33 dl) vetemjöl
    • 175 g (ca 5 dl) fiberhavregryn
    • 52 g (ca 1,5 dl) vetekli
    • 1000 g (ca 10 dl) mjölk, kall

    Liknande recept