• Gerts tekakor
  • Läsarrecept

    Gerts tekakor

    • 70 st små
    • 30 min
    • 2 tim 50 min

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.04/5

    503 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda fiberhavregryn, vetekli och mjölk och låt stå i ca 30 minuter. 

    • 2

      Blanda ner smöret i havregrynsblandningen. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt lite av havregrynsblandningen och rör om så att jästen löser sig.

    • 3

      Tillsätt sedan socker, salt och resten av havregrynsblandningen. Rör om. Häll i mjölet, lite i taget, tills degen släpper från kanterna.

    • 4

      Knåda degen ordentligt. Kavla ut och stansa runda tekakor. Förslagsvis kan man använda ett glas som du doppar i vetemjöl lite nu och då. Lägg på plåt och låt jäsa ca 2 timmar.

    • 5

      Grädda i 200 °C tills de fått fin färg.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 100 g (2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 1000 g (10 dl) mjölk, kall
    • 300 g smör, rumstempererat 
    • 12 g (2 tsk) salt
    • 300 g (3 dl) socker
    • 1600-2000 g (ca 27-33 dl) vetemjöl
    • 175 g (5 dl) fiberhavregryn
    • 52 g (ca 1,5 dl) vetekli

    Liknande recept