recept_video_backdrop
  • GI bullar med aprikoser
Läsarrecept

3.22/5

470 Röster

GI bullar med aprikoser

  • Bhavna Vekariya
  • 20 st
  • 30 min
  • 1 tim 30 min

Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

  • 1

    Klipp aprikoserna i bitar, grovhacka valnötterna.

  • 2

    Smula ner jästen i en degbunke.

  • 3

    Koka havregrynen med 1 dl vatten i ca 2 min till en gröt.

  • 4

    Tillsätt resten av vattnet och häll den fingervarma ”gröten” över jästen. Rör tills jästen löst sig.

  • 5

    Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta degen så att allt blandar sig väl.
    Låt därefter degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.

  • 6

    Häll ut degen på plåt med bakpapper och dela den i ca 20 bitar med hjälp av en mjölad kniv. Sära lite på bitarna.

  • 7

    Grädda i 12-15 min, 225°C.

Ingredienser

  • 1 pkt (50 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 20 st aprikoser, torkade
  • 1 dl (55 g) valnötter
  • ½ dl (17 g) havregryn
  • 6 dl (600 g) vatten
  • 1 msk (17 g) salt
  • 250 g kesella
  • 2 dl (140 g) rågkross
  • 3 dl (180 g) rågmjöl, grovt
  • 9 dl (540 g) fullkornsmjöl, dinkel

Liknande recept

  • Dinkelbullar GI

    Dinkelbullar GI


    Ylva Lithander
    30 min 9 tim
  • Durumbröd

    Durumbröd


    KronJäst
    30 min 23 tim 50 min
  • Müslibröd

    Müslibröd


    Hang Vu
    25 min 2 tim
  • Kuvertbröd

    Kuvertbröd

    Testa du också. Här är våra oemotståndliga varianter på kuvertbröd, perfekt att överraska med på nästa middag.