• GI bullar med aprikoser
  • Läsarrecept

    GI bullar med aprikoser

    • 20 st
    • 30 min
    • 1 tim 30 min

    GI bröd med valnötter och torkade aprikoser.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

    58079.07/5

    764 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Klipp aprikoserna i bitar, grovhacka valnötterna.

    • 2

      Smula ner jästen i en degbunke.

    • 3

      Koka havregrynen med 1 dl vatten i ca 2 min till en gröt.

    • 4

      Tillsätt resten av vattnet och häll den fingervarma ”gröten” över jästen. Rör tills jästen löst sig.

    • 5

      Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta degen så att allt blandar sig väl.
      Låt därefter degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.

    • 6

      Häll ut degen på plåt med bakpapper och dela den i ca 20 bitar med hjälp av en mjölad kniv. Sära lite på bitarna.

    • 7

      Grädda i 12-15 min, 225°C.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 20 st aprikoser, torkade
    • 55 g (ca 1 dl) valnötter
    • 17 g (ca 1/2 dl) havregryn
    • 600 g (ca 6 dl) vatten
    • 17 g (ca 1 msk) salt
    • 250 g (ca 2,5 dl) kesella
    • 140 g (ca 2 dl) rågkross
    • 180 g (ca 3 dl) rågmjöl, grovt
    • 540 g (ca 9 dl) fullkornsmjöl, dinkel

    Liknande recept