GI bullar med aprikoser
20 st
30 min
1 tim 30 min
GI bröd med valnötter och torkade aprikoser.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Klipp aprikoserna i bitar, grovhacka valnötterna.
-
2
Smula ner jästen i en degbunke.
-
3
Koka havregrynen med 1 dl vatten i ca 2 min till en gröt.
-
4
Tillsätt resten av vattnet och häll den fingervarma ”gröten” över jästen. Rör tills jästen löst sig.
-
5
Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta degen så att allt blandar sig väl.
Låt därefter degen jäsa under bakduk i ca 1 timme. -
6
Häll ut degen på plåt med bakpapper och dela den i ca 20 bitar med hjälp av en mjölad kniv. Sära lite på bitarna.
-
7
Grädda i 12-15 min, 225°C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 20 st aprikoser, torkade
- 55 g (ca 1 dl) valnötter
- 17 g (ca 1/2 dl) havregryn
- 600 g (ca 6 dl) vatten
- 17 g (ca 1 msk) salt
- 250 g (ca 2,5 dl) kesella
- 140 g (ca 2 dl) rågkross
- 180 g (ca 3 dl) rågmjöl, grovt
- 540 g (ca 9 dl) fullkornsmjöl, dinkel