recept_video_backdrop
  • Glödkakor
Läsarrecept

3.29/5

505 Röster

Glödkakor

  • Eva Martinsson
  • 45 min
  • 1 tim 10 min
  • 1

    Smula ner ett paket jäst i degbunken.

  • 2

    Värm vatten och olja, fingervarmt, och rör sedan ut jästen i vätskan.

  • 3

    Tillsätt sirap, salt, rågmjöl och vetemjöl. Man kan utesluta rågmjölet men jag tycker bröden blir godare med lite grovt mjöl.

  • 4

    Arbeta degen väl, gärna med hushållsassistent, tills den släpper från kanterna.

  • 5

    Låt degen jäsa ca 40 minuter.

  • 6

    Kavla sedan ut tunna kakor, kruskavla eller nagga noggrant och grädda sedan någon minut på var sida på häll eller i stekpanna.

  • 7

    Låt kakorna svalna under bakduk och njut!

Fungerar utmärkt att frysa, men bör då läggas in i frysen så fort de har svalnat

Ingredienser

  • 1 pkt (50 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 7 dl (700 g) vatten
  • 1 dl (90 g) matolja
  • 1 dl (140 g) sirap, ljus
  • 1 tsk (6 g) salt
  • 1 dl (60 g) grovt rågmjöl, kan uteslutas
  • 12 dl (720 g) vetemjöl

Liknande recept

  • Fruktbröd

    Fruktbröd


    Filippa Skarp
    35 min 22 tim 30 min
  • Blåbärsbröd

    Blåbärsbröd


    Marie S.
    30 min 15 tim 50 min
  • Chokladskorpor med apelsin

    Chokladskorpor med apelsin


    Marie S.
    30 min 1 tim 30 min
  • Godaste bullarna!

    Godaste bullarna!

    Bullar passar årets alla dagar!