recept_video_backdrop
  • Glödkakor
Läsarrecept

3.29/5

505 Röster

Glödkakor

  • 45 min
  • 1 tim 10 min
  • 1

    Smula ner ett paket jäst i degbunken.

  • 2

    Värm vatten och olja, fingervarmt, och rör sedan ut jästen i vätskan.

  • 3

    Tillsätt sirap, salt, rågmjöl och vetemjöl. Man kan utesluta rågmjölet men jag tycker bröden blir godare med lite grovt mjöl.

  • 4

    Arbeta degen väl, gärna med hushållsassistent, tills den släpper från kanterna.

  • 5

    Låt degen jäsa ca 40 minuter.

  • 6

    Kavla sedan ut tunna kakor, kruskavla eller nagga noggrant och grädda sedan någon minut på var sida på häll eller i stekpanna.

  • 7

    Låt kakorna svalna under bakduk och njut!

Fungerar utmärkt att frysa, men bör då läggas in i frysen så fort de har svalnat

Ingredienser

  • 1 pkt (50 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 7 dl (700 g) vatten
  • 1 dl (90 g) matolja
  • 1 dl (140 g) sirap, ljus
  • 1 tsk (6 g) salt
  • 1 dl (60 g) grovt rågmjöl, kan uteslutas
  • 12 dl (720 g) vetemjöl

Liknande recept

  • Sötlimpa

    Sötlimpa


    Simon Pössl
    30 min 1 tim
  • Det enklaste brödet

    Det enklaste brödet


    Christine A.
    20 min 8 tim 20 min
  • Kavring

    Kavring


    KronJäst
    30 min 4 tim
  • Mumsiga pizzor

    Mumsiga pizzor

    Här bjuder vi på smaskiga och lätta pizzarecept.