recept_video_backdrop
  • Glutenfria bullar med mandelfyllning och kokosknäck

0/5

0 Röster

Glutenfria bullar med mandelfyllning och kokosknäck

  • KronJäst
  • 15-20 st
  • 45 min
  • 2 tim 40 min

En saftig supergod glutenfri bulle med mandelfyllning toppad med kokosknäck.

Du kan välja att ta bort kokosknäcken och istället strö på kanel eller kardemumma på mandelfyllningen då får du jättegoda glutenfria kanel och kardemummabullar.

 

 

  • 1

    Lös jästen i mjölken och rör ner fiberhusken och låt stå i ca 10 min.

  • 2

    Blanda alla ingredienser till degen i ca 3-4 min. Det ska bli en jämn luftig smet.

  • 3

    Ta lite glutenfritt mjöl på bordet och vänd ut degen, forma den rund och vänd tillbaka den i bunken. låt degen vila unde plast eller bakduk i 30 min.

     

  • 4

    Blanda fyllningen och koka kokosknäcken medans degen vilar.

  • 5

    Lägg ut två st bakplåtspapper och strö ut lite glutenfritt mjöl på pappren.

  • 6

    Lägg ut degen på de mjölade pappren och tryck eller kavla försiktigt ut degen, ca 25 x 60 cm. Bred ut fyllningen över hela bulldegen, se till att den är mjuk och bredbar. Om du vill kan du strö ut kanel eller kardemumma på fyllningen.

  • 7

    Rulla ihop degen som en rulltårta med hjälp av pappren.

    Dela degen i 20-25 bitar.

  • 8

    Placera degbitarna i bullformar och sätt på plåt med papper och sätt in plåtarna i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60 min.

  • 9

    Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 225°C.

    Pensla bullarna och fördela kokosknäcken på toppen på varje bulle.

  • 10

    Grädda bullarna i 225°C i ca 8-10 min eller till bullen har fått en fin gyllenbrun färg.

Ingredienser

  • ½ pkt (25 g) KronJäst för Söta Degar, färsk
  • 3,5 dl (350 g) mjölk, ca 37°C
  • 1 msk (10 g) fiberhusk
  • 1,3 dl (120 g) strösocker
  • 1 msk (10 g) kardemumma
  • 1 tsk (6 g) salt
  • 125 g smör mjukt, lite löst
  • 1 st (50 g)ägg
  • 3,75 dl (225 g) rismjöl
  • 1 dl (60 g) maizenamjöl
  • 2,5 dl (150 g) potatismjöl
  • 2 tsk vaniljarom

Fyllning

  • 125 g mandelmassa
  • 125 g mjukt smör
  • ½ dl 50 g socker

Blandas till slät fyllning.

Topping

  • 125 g smör
  • 1 dl (90 g) strösocker
  • ½ dl (50 g) vispgrädde
  • 1 ½ msk (50 g) glukos
  • 1 msk (20 g) honung
  • 120 g rostade kokosflakes

Koka allt utom kokosen under omrörning tills knäcken börjar få färg, kokar du för länge blir knäcken för hård. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt kokosen i knäcken och rör om. Låt stå i rumstemperatur tills den ska användas.

Pensling

  • 1 st uppvispat ägg

Liknande recept

  • Glutenfria hasselnötspuckar

    Glutenfria hasselnötspuckar


    Marie S.
    30 min 1 tim
  • Glutenfria semlor

    Glutenfria semlor


    KronJäst
    45 min 3 tim 30 min
  • Glutenfritt bröd i långpanna

    Glutenfritt bröd i långpanna


    KronJäst
    45 min 1 tim 35 min
  • Bjuda på något gott

    Bjuda på något gott

    Här finns flera härliga och inspirerande recept att bjuda nära, kära eller kollegor på.