• Glutenfria bullar med mandelfyllning och kokosknäck
  • Glutenfria bullar med mandelfyllning och kokosknäck

    • 15-20 st
    • 45 min
    • 2 tim 40 min

    En saftig supergod glutenfri bulle med mandelfyllning toppad med kokosknäck.

    Du kan välja att ta bort kokosknäcken och istället strö på kanel eller kardemumma på mandelfyllningen då får du jättegoda glutenfria kanel och kardemummabullar.

     

     

    1.33/5

    3 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i mjölken och rör ner fiberhusken och låt stå i ca 10 minuter.

    • 2

      Blanda alla ingredienser till degen i ca 3-4 minuter. Det ska bli en jämn luftig smet.

    • 3

      Ta lite glutenfritt mjöl på bordet och vänd ut degen, forma den rund och vänd tillbaka den i bunken. låt degen vila unde plast eller bakduk i 30 minuter.

    • 4

      Blanda fyllningen och koka kokosknäcken medans degen vilar.

    • 5

      Lägg ut två st bakplåtspapper och strö ut lite glutenfritt mjöl på pappren.

    • 6

      Lägg ut degen på de mjölade pappren och tryck eller kavla försiktigt ut degen, ca 25 x 60 cm. Bred ut fyllningen över hela bulldegen, se till att den är mjuk och bredbar. Om du vill kan du strö ut kanel eller kardemumma på fyllningen.

    • 7

      Rulla ihop degen som en rulltårta med hjälp av pappren.

      Dela degen i 20-25 bitar.

    • 8

      Placera degbitarna i bullformar och sätt på plåt med papper och sätt in plåtarna i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60 minuter.

    • 9

      Ta ut bullarna i rumstemperatur och sätt ugnen på 225 °C.

      Pensla bullarna och fördela kokosknäcken på toppen på varje bulle.

    • 10

      Grädda bullarna i 225 °C i ca 8-10 min eller till bullen har fått en fin gyllenbrun färg.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 350 g (3,5 dl) mjölk, ca 37°C
    • 10 g (ca 1 msk) fiberhusk
    • 120 g (1,3 dl) strösocker
    • 10 g (1 msk) kardemumma
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 125 g smör mjukt, lite löst
    • 50 g (1 st)ägg
    • 225 g (ca 3,75 dl)) rismjöl
    • 60 g (ca 1 dl) maizenamjöl
    • 150 g (ca 2,5 dl) potatismjöl
    • 2 tsk vaniljarom

    Fyllning

    • 125 g mandelmassa
    • 125 g mjukt smör
    • 50 g (172 dl) socker

    Blandas till slät fyllning.

    Topping

    • 125 g smör
    • 90 g (1 dl) strösocker
    • 50 g (1/2 dl) vispgrädde
    • 50 g (1 ½ msk) glukos
    • 20 g (1 msk) honung
    • 120 g rostade kokosflakes

    Koka allt utom kokosen under omrörning tills knäcken börjar få färg, kokar du för länge blir knäcken för hård. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt kokosen i knäcken och rör om. Låt stå i rumstemperatur tills den ska användas.

    Pensling

    • 1 st uppvispat ägg

    Liknande recept