• Glutenfria bullar
  • Läsarrecept

    Glutenfria bullar

    • 20 min
    • 1 tim 20 min

    Glutenfritt bröd med glutenfri mjölmix.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.31/5

    447 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda allt utom mjölet i en mixer och blanda väl.

    • 2

      Häll sedan i mjölet. Det ska bli som en tjock sockerkakssmet.

    • 3

      Klicka ut bullarna på en smord plåt.

    • 4

      Låt jäsa utan bakduk i 50 minuter.

    • 5

      Lägg sedan på riven ost eller något annat du tycker är gott.
      Ställ in bullarna i ugnen i 250°C i 9-10 minuter eller tills du ser bullarna fått en fin färg.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 660 g (ca 11 dl) naturligt glutenfri mjölmix
    • 30 g (ca 2 msk) olja
    • 1 dl (ca 1 dl)kesella
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk eller vatten

    Liknande recept