• Glutenfria hasselnötspuckar
  • Glutenfria hasselnötspuckar

    • 20-25 st
    • 30 min
    • 1 tim

    Snabbt, gott och glutenfritt. Passar för lata sommardagar!

    3.6/5

    382 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm mjölken till 25 °C och rör ut jästen. Tillsätt resterande ingredienser och rör samman allt ordentligt till en kladdig smet. 

    • 2

      Forma till bollar och sätt av på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 minuter. 

    • 3

      Grädda i ca 15 minuter, sänk ev. värmen om de får för mycket färg.

    • 4

      Pudra över med florsocker.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Söta degar, färsk
    • 60 g (4 msk) mjölk
    • 60 g (1 stort) ägg 
    • 65 g (1 dl) hasselnötter, hackade 
    • 3 msk aprikoser, torkade, hackade 
    • 200 g (ca 4 dl) hasselnötsmjöl
    • 90 g (1 dl) rörsocker
    • 2 g (0,3 tsk) havssalt

    Garnering

    • florsocker

    Liknande recept