Glutenfria medelhavspinnar
30 min
1 tim
En oväntad godsak till kaffet, ett glas sherry eller sött vitt vin. Passar utmärkt som en energibar ”på vägen” eller som en twistad kaka till fikastunden.
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en degskål, blanda alla ingredienser utom torkade frukt och frön.
-
2
Arbeta i köksmaskin 5-6 minuter till en kletig deg, Tillsätt sedan frukten och fröerna och arbeta ytterligare ett par minuter.
-
3
Lägg upp degen på mjölat bakbord, forma eller kavla ut en rektangel. Ca 10 x 30 cm. Pensla med lite vatten och strö på lite havssalt.
-
4
Sätt ugnen på 170°C. Låt stå och svälla i ca 15 minuter.
-
5
Grädda i ca 15 minuter, skär degen i ½ cm pinnar och grädda ytterligare 10 minuter på 150°C. Öppna sedan ugnsluckan, stäng av och låt stå och svalna och torka ytterligare.
Tips:
- Du kan även prova att blanda ner lite hackade nötter. Extra gott!
- Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 160 g (ca 2 dl) farinsocker
- 15 g (ca 1 msk) vaniljsocker, ekologiskt
- 138 g – 165 g (ca 2,5-3 dl) Lailas ljusa glutenfria mjölmix
- 100 g (ca 2 st ) ägg
- 2 msk rosmarin, fint hackad
- 2 g (ca 1/2 tsk) havssalt
- 4 dl torkad frukt, hackad
- 150 g (ca 2 dl) frön, blandade efter eget önskemål
Garnering
Havssalt