• Glutenfria medelhavspinnar
  • Glutenfria medelhavspinnar

    • 30 min
    • 1 tim

    En oväntad godsak till kaffet, ett glas sherry eller sött vitt vin. Passar utmärkt som en energibar ”på vägen” eller som en twistad kaka till fikastunden.

    3.4/5

    395 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en degskål, blanda alla ingredienser utom torkade frukt och frön.

    • 2

      Arbeta i köksmaskin 5-6 minuter till en kletig deg, Tillsätt sedan frukten och fröerna och arbeta ytterligare ett par minuter.

    • 3

      Lägg upp degen på mjölat bakbord, forma eller kavla ut en rektangel. Ca 10 x 30 cm. Pensla med lite vatten och strö på lite havssalt.

    • 4

      Sätt ugnen på 170°C. Låt stå och svälla i ca 15 minuter.

    • 5

      Grädda i ca 15 minuter, skär degen i ½ cm pinnar och grädda ytterligare 10 minuter på 150°C.  Öppna sedan ugnsluckan, stäng av och låt stå och svalna och torka ytterligare.

    Tips:

    • Du kan även prova att blanda ner lite hackade nötter. Extra gott!
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 160 g (ca 2 dl) farinsocker
    • 15 g (ca 1 msk) vaniljsocker, ekologiskt
    • 138 g – 165 g (ca 2,5-3 dl) Lailas ljusa glutenfria mjölmix
    • 100 g (ca 2 st ) ägg
    • 2 msk rosmarin, fint hackad
    • 2 g (ca 1/2 tsk) havssalt
    • 4 dl torkad frukt, hackad
    • 150 g  (ca 2 dl) frön, blandade efter eget önskemål

     

    Garnering

    Havssalt


    Liknande recept