• Glutenfria pannkakor
  • Glutenfria pannkakor

    • 15-18 st
    • 1 tim 30 min
    • 30 min

    I våra glutenfria pannkakor använder vi durramjöl, det finns i de flesta större mataffärer. Annars går det bra att byta ut mot rismjöl. För laktosfria pannkakor går det även bra att använda valfri, vegetabilisk mjölkdryck istället för mjölk.

    4/5

    3 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner KronJäst för söta degar, färsk i en bunke.

    • 2

      Värm mjölken fingervarmt (37 °C). Rör ner i bunken med jäst.

    • 3

      Vispa i durramjöl eller rismjöl, majsmjöl, fiberhusk, olja och salt till en jämn, slät smet.

    • 4

      Vispa ner äggen. Låt jäsa i ca 30 minuter.

    • 5

      Hetta upp en och lägg i en klick smör. Häll i ca 2/3 dl smet och vicka pannan så att du får ut smeten ordentligt. Vänd pannkakan när den börjar bli torr på ytan. Stek på andra sidan.

    Tips!

    • Rör ner en knivsudd äkta vaniljpulver i tjock Grekisk- eller Turkisk yoghurt. Servera till pannkakorna med färsk frukt i bitar.

    Ingredienser

    • 12,5 g (1/4 paket) KronJäst för söta degar, färsk
    • 700 g (7 dl) mjölk
    • 2 msk neutral rapsolja
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 3 dl (ca 240 g) durramjöl eller rismjöl
    • 1 dl (ca 55 g) majsmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 150 g (3 st) ägg

    Liknande recept