Glutenfria Philadelphiabullar
40 min
1 tim 10 min
Söta och glutenfria Philadelphiabullar.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Värm mjölken till 37°C och lägg i fiberhusken, låt sedan stå i 10 min.
-
2
Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.
-
3
Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna, degen blir väldigt kladdig och lös, men det ska den vara.
Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. -
4
Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
-
5
Grädda i 200°C i 15-20 min, eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 500 g (ca 5 dl) mjölk
- 150 g smör, rumsvarmt
- 100 g (ca 1 dl) strösocker
- 3 g (ca 1/2 tsk) salt
- 600-720 g (ca 10-12 dl) glutenfri mjölmix
- 20 g (ca 2 msk) fiberhusk
Fyllning
- 150 g (ca 1,5 dl) smör, rumsvarmt
- 200 g (ca 2 dl) Philadelphiaost
- 180 g (ca 3 dl) florsocker
- 30 g (ca 2 msk) vaniljsocker
Pensling
- 1 ägg
Garnering
- pärlsocker