• Glutenfria Philadelphiabullar
  • Läsarrecept

    Glutenfria Philadelphiabullar

    • 40 min
    • 1 tim 10 min

    Söta och glutenfria Philadelphiabullar.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

    3.32/5

    409 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm mjölken till 37°C och lägg i fiberhusken, låt sedan stå i 10 min.

    • 2

      Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.

    • 3

      Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna, degen blir väldigt kladdig och lös, men det ska den vara.
      Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.

    • 4

      Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

    • 5

      Grädda i 200°C i 15-20 min, eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk
    • 150 g smör, rumsvarmt
    • 100 g (ca 1 dl) strösocker
    • 3 g (ca 1/2 tsk) salt
    • 600-720 g (ca 10-12 dl) glutenfri mjölmix
    • 20 g (ca 2 msk) fiberhusk

    Fyllning

    • 150 g (ca 1,5 dl) smör, rumsvarmt
    • 200 g (ca 2 dl) Philadelphiaost
    • 180 g (ca 3 dl) florsocker
    • 30 g (ca 2 msk) vaniljsocker

    Pensling

    • 1 ägg

    Garnering

    • pärlsocker

    Liknande recept