Glutenfritt morotsbröd
1 st
30 min
1 tim 40 min
Ett saftigt och gott bröd som håller sig fint ett par dagar. Bakar man bröd på glutenfria mixer är det lätt att brödet blir torrt. En god idé är därför att tex blanda i rivna morötter i degen, så blir brödet lite mer saftigt och ”lite extra nyttigt”.
Gör så här:
-
1
Värm vatten och olja till ca 30°C och blanda ner jästen.
-
2
Tillsätt dillfrö, morötter, grov mix, havregryn, och salt.
-
3
Arbeta samman till en jämn smet i ett par minuter.
-
4
Smörj en form (ca 1½ – 2L) med olja och solrosfrön, spara lite frön till toppen.
-
5
Jäs övertäckt, ca 30 min.
-
6
Grädda i ugn i 250°C, ca 35 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 25 g (1/2 pkt)) KronJäst för Matbröd, färsk
- 400 g (ca 4 dl) vatten
- 45 g (1/2 dl) olja
- 3 g (ca 2 tsk) dillfrö
- 2 dl morot, grovt riven
- 500 g (ca 1 pkt) Semper grov mix
- 52 g (ca 1,5 dl) havregryn
- 6 g (ca 1 tsk) salt
Garnering
- Olja
- 75 g (ca 1 dl) Solrosfrön