• Gott brytbröd
  • Läsarrecept

    Gott brytbröd

    • 30 min
    • 1 tim 34 min

    Gott brytbröd med krossade cashewnötter, keso och sesamfrön.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.18/5

    481 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula jästen och rör ut den i 37°C vatten och blanda därefter ner salt och keso.

    • 2

      Arbeta in mjölet och knåda ihop till en deg.

    • 3

      Blanda sedan i dom grovhackade cashewnötterna.

    • 4

      Låt degen jäsa under en bakduk i cirka 30 minuter.

    • 5

      Smöra och mjöla en rund form med avtagbar botten.

    • 6

      Forma degen till små bullar (cirka 8-9 st) och lägg ut dom bredvid varandra i formen med lite mellanrum.

    • 7

      Jäs sedan ytterligare i cirka 30 minuter under bakduk och pensla sedan med ett uppvispat ägg och strö över med sesamfrön.

    • 8

      Grädda i 225°C i 20-25 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 200 g (ca 2 dl) vatten
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 100 g (ca 1 dl) keso, naturell
    • 300-360 g (ca 5-6 dl) vetemjöl
    • 1 dl cashewnötter, naturella grovhackade

    Pensling

    • 1 ägg

    Garnering

    • sesamfrön

    Liknande recept