• Grahamsbaguetter med apelsin och pekannötter
  • Grahamsbaguetter med apelsin och pekannötter

    • 4-6 baguetter
    • 25 min
    • 1 tim 35 min

    Ljuvliga baguetter fyllda med godsaker som apelsin och pekannötter! 

    3.5/5

    2 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke eller degblandare. Tillsätt honung, salt, olivolja och 25 °C vatten. Rör om tills jästen löst sig.

    • 2

      Häll i allt mjöl och smaksätt med finrivet apelsinskal, grovhackade pekannötter och blå vallmofrö. Blanda degen väl i 5 minuter, dubbla tiden om du knådar för hand, och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

    • 3

      Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 4-6 lika stora bitar. Rulla dem och forma till 4-6 avlånga, tvinnade baguetter och lägg på bakplåtsklädd plåt. Lägg på en bakduk och låt jäsa i ca 20 minuter. 

    • 4

      Sätt ugnen på 225 °C varmluftsugn eller 240 °C vanlig ugn. Pensla baguetterna med vatten och strö på flingsalt och blå vallmofrö.

    • 5

      Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, tills de blivit genomgräddade och fått fin färg. Rekommenderad innertemperatur på 96-98 °C. Låt svalna på galler under bakduk.

     

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 15 g (1 msk) honung
    • 10 g (1,7 tsk) salt
    • 15 g (2 msk) olivolja
    • 525 g (5,25 dl) vatten
    • 275 g (ca 5 dl) grahamsmjöl
    • 540 g (ca 8 dl) vetemjöl
    • 1-2 apelsiner, finrivet skal
    • 85 g (1,5 dl) pekannötter, grovhackade
    • 20 g (3 msk) vallmofrön, blå 

    Pensling

    • vatten

    Garnering

    • 0,5 tsk flingsalt
    • 1 tsk vallmofrön, blå 

    Liknande recept