• Grahamsbaguetter med apelsin & pekannötter
  • Grahamsbaguetter med apelsin & pekannötter

    • 4-6 baguetter
    • 25 min
    • 1 tim 35 min

    Ljuvliga baguetter fyllda med juliga godsaker som apelsin och nötter.

    3/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke eller degblandare.

    • 2

      Tillsätt honung, salt, olivolja och 37 °C vatten. Rör om tills jästen löst sig.

    • 3

      Häll i allt mjöl och smaksätt med finrivet apelsinskal, grovhackade pekannötter och blå vallmofrö.

    • 4

      Blanda degen väl i 5 minuter och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

    • 5

      Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 4-6 lika stora bitar.

    • 6

      Rulla dem och forma till 4-6 avlånga, tvinnade baguetter och lägg på bakplåtsklädd plåt.

    • 7

      Lägg på en bakduk och låt jäsa i ca 20 minuter.

    • 8

      Sätt ugnen på 225 °C varmluftsugn eller 240 °C vanlig ugn.

    • 9

      Pensla med vatten och strö på flingsalt och blå vallmofrö.

    • 10

      Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter tills de blivit genomgräddade och fått färg, rekommenderad innertemperatur på 96-98 °C.

    • 11

      Låt svalna på galler under bakduk.

     

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 15 g (ca 1 msk) honung
    • 10 g (ca 2 tsk) salt
    • 15 g (2 msk) olivolja
    • 525 g (ca 5 dl) vatten, 37 °C
    • 275 g (ca 5 dl) grahamsmjöl
    • 540 g (ca 8 dl) vetemjöl
    • 1-2 apelsiner, finrivet skal
    • 85 g (ca 1 ½ dl) pekannötter, grovhackade
    • 20 g blå vallmofrö (ca 3 msk)

    Pensling

    • vatten

    Garnering

    • ½ tsk flingsalt
    • 1 tsk blå vallmofrö

    Liknande recept

    • Vitlöksbaguetter

      Vitlöksbaguetter


      KronJäst
      30 min 4 tim
    • Axbaguetter, ett smarrigt brytbröd

      Axbaguetter, ett smarrigt brytbröd


      Marie S.
      30 min 3 tim 20 min
    • Surdegsbaguetter

      Surdegsbaguetter


      KronJäst
      30 min 4 tim
    • Använder du rätt Jäst?

      Använder du rätt Jäst?

      För att säkra att du får ett bra bakresultat, bör du använda rätt jäst utifrån vad du ska baka.