Läsarrecept
Grahamsbullar
30 min
1 tim 20 min
Grahamsbullar.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Lös upp jästen i ljummet vatten, blanda i övriga ingredienser till en deg.
-
2
Låt jäsa i 30 min.
-
3
Dela i ca 20 bitar och rulla dem till runda bullar.
-
4
Låt jäsa ytterligare i 30 min
-
5
Pensla ägg på bullarna.
-
6
Grädda ca 8 min i 240°C.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (ca 8,5 dl) vetemjöl
- 400 g (ca 6,5 dl) grahamsmjöl
- 500 g (ca 5 dl) vatten
- 140 g (ca 1 dl ) honung, flytande
- 6 g (ca 1 tsk) salt
- 100 g (ca 1 dl) margarin