• Grahamsfrallor
  • Grahamsfrallor

    • 15-20 st
    • 40 min
    • 1 tim 40 min

    Ett jättegott grahamsbröd som är enkelt att lyckas med. Dessutom rikt på fiber. Jättesmarrigt med ägg och Kalles Kaviar.

     

    3.25/5

    462 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en degbunke, häll därefter i den 25 °C mjölken och Kesellan. Rör om tills jästen är upplöst. Klicka ner smöret och tillsätt därefter saltet.

    • 2

      Blanda ner grahamsmjölet och vetemjölet. Bearbeta degen till en smidig deg, 8 minuter sakta och 2 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt degen jäsa i 30 minuter, täckt med plast. 

    • 3

      Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda samman, forma till en längd och dela till 15-20 bitar, beroende på hur stora frallor du vill ha, och rulla bitarna till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.

    • 4

      Pensla med äggvita och strö över lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (5 dl) mjölk, fingervarm 
    • 250 g (2,5 dl) Kesella, lätt
    • 50 g (0,5 dl) smör, rumstempererat 
    • 15 g (2,5 tsk) salt
    • 240 g (ca 4 dl) grahamsmjöl
    • 690 g (ca 8 dl) vetemjöl

    Pensling

    • 1 äggvita, uppvispad 

    Garnering

    • flingsalt

    Liknande recept