• Grekiskt lantbröd
  • Grekiskt lantbröd

    • 2-3 bröd
    • 30 min
    • 2 tim 20 min

    Ett härligt ljust bröd som passar till frukost eller varför inte göra en härlig lunchmacka.

     

    3.19/5

    549 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Dag 1

      Lös upp jästen i vatten, ca 25 °C. Tillsätt resterande ingredienser till fördegen och blanda till en smidig deg. Ställ sedan degen i kylen över natten, täckt med plast (ej plastfilm). 

    • 2

      Dag 2

      Ta ut fördegen från kylen och låt den stå i rumstemperatur i ca 1 timme.

    • 3

      Lös upp jästen i vatten, ca 25 °C. Blanda samman alla ingredienser med fördegen. Blanda till en smidig deg. Låt jäsa i bunken, täckt med plast (ej plastfilm), ca 45 minuter. 

    • 4

      Dela upp degen i 2-3 bitar och forma till bröd. Doppa bröden i fint rågmjöl och lägg på plåt med papper. Täck med plast (ej plastfilm) och låt jäsa i ca 60 minuter.

    • 5

      Sätt på ugnen på 260 °C. Ställ samtidigt in en form med 0,5 L vatten.

    • 6

      Snitta bröden och sätt in plåten i ugnen. Sänk temperaturen till 230 °C. Grädda i ca 25-30 minuter och låt sedan svalna på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Dag 1 – Fördeg

    Dag 2 – Bortgörning


    Liknande recept