• Grekiskt lantbröd
  • Grekiskt lantbröd

    • 2-3 bröd
    • 30 min
    • 2 tim 20 min

    Ett härligt ljust bröd som passar till frukost eller varför inte göra en härlig lunchmacka.

     

    3.18/5

    546 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Dag 1:

      Blanda vatten och de övriga ingredienserna till fördegen till en smidig deg. Ställ sedan degen i kylen över natten.

    • 2

      Dag 2:

      Ta fram degen från kylen och låt den stå i rumstemp. ca. 1 timme.

    • 3

      Tillsätt vatten och de övriga ingredienserna och blanda till en smidig deg.

    • 4

      Låt jäsa i bunken under plast ca, 45 min.

    • 5

      Dela upp degen i 2-3 bitar och forma till bröd. Doppa bröden i fint rågmjöl och lägg på plåt med papper.

    • 6

      Lägg på plast (ej plastfilm) och låt jäsa i ca, 60 min.

    • 7

      Sätt på ugnen på 260°C. Ställ samtidigt in en form med 1/2 L vatten.

    • 8

      Snitta bröden och sätt in plåten i ugnen. Sänk tempen till 230°C.

    • 9

      Grädda i ca. 25-30 min och låt sedan svalna på galler.

       


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Dag 1, fördeg:

    Dag 2, bortgörning:


    Liknande recept