• Grekiskt pitabröd
  • Grekiskt pitabröd

    • 30 min
    • 1 tim

    Pitabröd är ett runt, platt vetebaserat bröd som bakas med jäst. Brödet har en stor del i traditionell matlagning i många länder, bland annat i Grekland. Dess ursprung tros dock vara forntida Syrien. I västvärlden har pitabröd på senare år blivit populärt till rätter som falafel och kebab.

    3/5

    7 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös upp jästen i 25 °C vatten, tillsätt salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig och elastisk deg 3 minuter sakta och 4 minuter snabbt i maskin. Dubbla tiden om du knådar för hand. 

    • 2

      Dela degen i 10 lika stor delar och rulla runda. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.

    • 3

      Kavla ut bullarna 16 cm i diameter.

    • 4

      Lägg bröden glest på plåten och baka i 245 °C tills de har fått lite färg och blåst upp, ca 10 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept