• Grekiskt pitabröd
  • Grekiskt pitabröd

    • 30 min
    • 1 tim

    Pitabröd är ett runt, platt vetebaserat bröd som bakas med jäst. Brödet har en stor del i traditionell matlagning i många länder, bland annat i Grekland. Dess ursprung tros dock vara forntida Syrien. I västvärlden har pitabröd på senare år blivit populärt till rätter som falafel och kebab.

    10.1/5

    511 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös upp jästen i fingervarmt vatten, och tillsätt salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig och elastisk deg.

    • 2

      Dela degen i 10 lika stor delar och rulla runda. Låt jäsa övertäckta med en bakduk i ca 15 minuter.

    • 3

      Kavla ut bullarna 16 cm i diameter.

    • 4

      Lägg bröden glest på plåten och baka i 230°C tills de har fått lite färg och blåst upp, ca 10 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept

    • Ryskt rågbröd

      Ryskt rågbröd


      KronJäst
      30 min 12 tim 30 min
    • Pestofrallor

      Pestofrallor


      Nicky S.
      25 min 1 tim 25 min
    • En riktigt god kavring

      En riktigt god kavring


      KronJäst
      55 min 4 tim
    • Smått och gott till Helgen!

      Smått och gott till Helgen!

      Här hittar du härliga recept på allt från små snittar till små pintxos att bjuda på eller njuta för dig själv.