• Grovt rågbröd
  • Läsarrecept

    Grovt rågbröd

    • 35 min
    • 2 tim 10 min

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    0/5

    0 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke.

    • 2

      Tillsätt ljummet vatten, rör om tills jästen är helt upplöst.

    • 3

      Tillsätt mjöl och olivolja, rör om till en jämn smet.

    • 4

      Tillsätt mjöl och ytterligare vatten till önskad mängd deg är uppnådd. Knåda degen ordentligt.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (ca 3 dl) vatten, ljummet
    • 120 g (ca 2 dl) mjöl
    • 100 g (ca 1 dl) olivolja
    • fetaost
    • tomater
    • sesamfrön (går lika bra utan)

    Liknande recept