• Hallonbullar med choklad
  • Hallonbullar med choklad

    • 20 st
    • 35 min
    • 14 tim

    En härligt smörtyngd bulle som utvecklar en fantastiskt god smak om degen får mysa i kylen över natten.

    5/5

    424 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Dag1

      Knäck äggen och smula ner jästen, vispa ut så att jästen löser upp sig.

    • 2

      Blanda de torra ingredienserna och hallonen, tillsätt alltsammans i degskålen .

    • 3

      Arbeta samman till en elastisk deg ca 15 minuter.

    • 4

      Dela upp smöret i bitar och arbeta in det pö om pö i degen. Smöret måste gå in i degen mellan omgångarna. Avsluta med att smälta chokladen och arbeta in i degen.

    • 5

      Lägg degen i en oljad plastlåda och låt jäsa i ca 2 timmar.

    • 6

      Sätt in i kyl över natten.

    • 7

      Dag 2

      Pensla formarna med smör.

    • 8

      Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut och dela i 20 bitar.

    • 9

      Rulla till bullarna lätt, sätt i form och gör en lite grop i varje brioche och toppa upp med hallon i varje grop.

    • 10

      Pensla med uppvispat ägg.

    • 11

      Låt jäsa till dubbel storlek i ca 1 timme.

    • 12

      Sätt ugnen på 220°C, pensla med ägg en gång till och grädda i ca 10 minuter.

    • 13

      Pudra med florsocker vid servering.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 5 ägg
    • 440 g (ca 7-8 dl) vetemjöl special eller manitoba mjöl
    • 60 g (ca 4 msk) socker
    • 5 g (ca 1 tsk) havssalt
    • 375 g smör
    • 100 g (ca 1 dl) mörka chokladknappar
    • 200 g (ca 2-2,5 dl) hallon, färska eller frysta

    Garnering

    • 200 g hallon, färska eller frysta
    • smör och ägg till pensling
    • florsocker

    Liknande recept