• Halloweenbullar med gömma
  • Halloweenbullar med gömma

    • ca 40 st
    • 1 tim
    • 3 tim 15 min

    Överraska på Halloween med dessa mumsiga gömmor! Välj din favoritfyllning, vi har valt en vaniljkräm men du kan lika väl välja en god sylt eller mandelfyllning.

    2.85/5

    182 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i mjölken och vattnet.

    • 2

      Blanda alla ingredienser i en degberedare. Arbeta degen 2 min långsamt och 8 min snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand.

    • 3

      Låt degen vila 30 min under bakduk eller plast i rumstemperatur.

    • 4

      Dela degen i små bitar, ca 50 g, och forma dem runda.

    • 5

      Sätt bullarna i formar på ugnsplåt.

    • 6

      Låt jäsa under bakduk eller plast i rumstemperatur i ca 90-120 min.

    • 7

      Spritsa ned din fyllning, ovanifrån med hjälp av en spritspåse i den färdigjästa bullen.

    • 8

      Du behöver inte pensla bullarna innan du gräddar dem. Sätt in bullarna och grädda i ca 8-10 min i 225°C.

    • 9

      Gör toppingen och förbered dekorationerna under tiden bullarna svalnar på galler. Bland samtliga ingredienser till toppningen och vispa den slät och luftig. Häll kokosen i en plastpåse och tillsätt hushållsfärg och blanda runt. Forma figurer efter tycke och smak med marsipan eller sugarpaste.

    • 10

      Bred toppingen över den svala bullen och doppa sedan bullen i den färgade kokosen. Dekorera med figurer.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 200 g (ca 2 dl) vatten, ca 30°C
    • 300 g (ca 3 dl) mjölk, ca 30°C
    • 1150 g (ca 19 dl) vetemjöl
    • 200 g (ca 2 dl) strösocker
    • 200 g smör
    • 10 g (ca 1,5 tsk) salt
    • 10 g (ca 10 g)) kardemumma

    Fyllning

    Färdigköpt vaniljkräm eller sylt efter tycke och smak.

    Topping

    • 150 g (ca 2 dl) smör, smält
    • 150 g (ca 2,5 dl) Florsocker
    • 150 g  Philadelphiaost
    • ½ msk citronsaft

    Garnering

    • 400 g (2 påsar) riven kokos färgad med svart hushållsfärg
    • Marsipan eller sugarpastefigurer från Odense

    Liknande recept