• Havets smörgåstårta
  • Havets smörgåstårta

    • 12 bitar
    • 30 min
    • 2 tim 30 min

    Dekorera den gärna samma dag. Här har vi valt att göra halva tårtan vegetarisk och halva med havets smaker. Fyll gärna tårtan en dag i förväg så att smörgåstårtan blir saftig. (Att blanda som på bilden är ett tips, receptet är för havets smörgåstårta).

    5/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Börja med att göra botten till smörgåstårtan. När det är klart fortsätter du med nedan steg för steg.

    • 2

      Dela smörgåstårtbotten i tre delar. Bred guacamole på nedersta botten och täck med kallrökt lax.

    • 3

      Lägg på nästa botten. Bred på skagenröra.

    • 4

      Lägg på översta botten. Mixa eller vispa ihop majonnäs och färskost till en slät creme. Bred den på och runt hela tårtan. Hit går det bra att förbereda en dag i förväg, ställ tårtan svalt.

    • 5

      Förbered garnering. Skala och skiva äggen. Skiva zucchinin tunt och strimla den.

    • 6

      Lägg en sträng av rom runt hela tårtans kant. Lägg skivade ägg längst ut runt hela tårtans ovansida. Lägg en ring av räkor, lite omlott, innanför äggen och sist zucchini i mitten.

    • 7

      Bred ev lite extra majonnäs på tårtans sidor som ”klister”. Tryck fast skivad salladslök och ev skivade rädisor under rommen. Varva gräslök och dillvippor runt om hela tårtan. Lägg ev lite machesallad längst ner.

    Tips!

    Den som är riktigt händig kan dela botten i fyra delar så blir det mer plats för någon krämig fyllning.

    Ingredienser

    Se ingredienser för smörgåstårtans botten här.

    Fyllning 1

    • 225 g guacamole
    • 150 g kallrökt, skivad lax

    Fyllning 2

    • 400 g skagenröra

    Topping

    • 200 g majonnäs (ca 2 dl) + ev lite extra
    • 100 g färskost

    Garnering

    • 5 mjukkokta ägg
    • 100 g (ca 1/2 liten) zucchini
    • 80 g (1 liten burk) stenbitsrom
    • 240 g skalade räkor
    • 100 g skivad (3-4 stycken) salladslök
    • Ev skivade rädisor
    • 20-30 g (1 kruka) gräslök
    • 30-40 g (1 kruka) dill
    • Ev machesallad

    Liknande recept