• Havrebaguetter med honung
  • Läsarrecept

    Havrebaguetter med honung

    • 4 st
    • 30 min
    • 2 tim 10 min

    Baguetter med havrekli och honung.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.15/5

    505 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke o strö salt över. Klicka över honung. Häll över lite ljummet vatten o blanda så att jästen löses upp. Häll på resterande av vattnet.

    • 2

      Tillsätt havrekli o vetemjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg med trägaffel. Strö över 1-2 msk vetemjöl o låt vila under bakduk i ca 1-2 timmar.

    • 3

      Värm ugnen till 260°C.

    • 4

      Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll ut den jästa degen på mjölat bakbord. Knåda inte, då luftbubblorna förstörs! Dela degen enkelt o snabbt med en degskrapa i fyra delar. Fös i hop degbitarna till baguetter lika långa som plåten. Mjöla de utbakade bröden lätt med mjöl o vrid till spiraler samtidigt som du lyfter över dem på plåten. Jag lägger gärna lite flingsalt över och gärna nötter eller pumpafrön.

    • 5

      Grädda direkt mitt i ugnen i ca 15 min.

    • 6

      Sänk värmen till 150°C och grädda i ytterligare 12-15 minuter. Se upp så att fröna inte bränns, lägg i så fall ett bakplåtspapper över baguetterna i ugnen.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst av Matbröd, färsk
    • 12 g (ca 2 tsk) salt
    • 20 g (ca 1 msk) honung
    • 600 g (ca 6 dl) vatten, ljummet
    • 175 g (ca 2,5 dl) havrekli
    • 600 g (ca 10 dl) vetemjöl

    Liknande recept