• Havrebullar
  • Havrebullar

    • 16st
    • 30 min
    • 1 tim 30 min

    De perfekta bullarna att baka – för erfarna som oerfarna bagare!

    3.29/5

    445 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös upp jästen i salt, sirap och lite fingervarmt vatten.

    • 2

      Tillsätt olja, havregryn, resten av vätskan.

    • 3

      Arbeta ner vetemjölet till lagom konsistens.

    • 4

      Låt jäsa under bakduk 30 minuter.

    • 5

      Baka ut till 16 runda bullar (antalet beror på storlek).

    • 6

      Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk.

    • 7

      Pensla med vatten, strö på lite havregryn.

    • 8

      Grädda mitt i ugnen 225°C, ca 10-12 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten, ljummet
    • 39 g (ca 3 msk) olja
    • 20 g (ca 1 msk) sirap
    • 100 g (ca 3 dl) havregryn
    • 9 g (ca 1,5 tsk) salt
    • 600 g (ca 10 dl) vetemjöl

    Pensling

    • vatten

    Garnering

    • havregryn

    Liknande recept