• Hembakat knäckebröd
  • Hembakat knäckebröd

    • 1 plåt
    • 30 min
    • 1 tim 30 min

    Ett väldigt gott knäckebröd som räcker länge och till många.
    Gör som Marie som gillar att variera med olika smaksättningar, topping och former. Experimentera och välj det som passar dig bäst. Det enklaste knäckebrödet gör du genom att kavla ut degen stort och tunt på plåt. Nagga, grädda och bara bryt knäcket vid servering!

    3.45/5

    268 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör ut jästen i mjölken. Blanda samman alla ingredienserna i en matberedare och kör tills du får en smidig deg.

    • 2

      Låt jäsa 45 minuter.

    • 3

      Sätt ugnen på 220 °C. Kavla ut degen super tunt och skär i olika former eller kavla ut på en hel plåt, nagga brödet.

    • 4

      Grädda tills knäckbröden har fått fin färg. Beroende på storlek, ca 20 minuter på hela plåtar 8-10 minuter för de mindre. Knäckebrödet ska vara helt torrt!


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 400 g (ca 4 dl) mjölk, ca 25 °C
    • 500 g (ca 8 dl) mjöl, blandade sorter (som t.ex. dinkelmjöl, fint rågmjöl och vetemjöl)
    • 50 g smör, rumstempererat
    • 20 g (ca 2 msk) fänkålsfrön, mortlade
    • 20  g (ca 2 msk) kumminfrön, mortlade
    • 20 g (ca 1 msk) havssalt

    Liknande recept