• Hönökakor
  • Hönökakor

    • 6 st
    • 20 min
    • 1 tim

    Ett klassiskt recept på en mycket uppskattad ljus smörgås. Passar stora som små.

    4.5/5

    4 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i ljummen mjölk.

    • 2

      Blanda alla ingredienser och mixa 5 minuter långsamt och 4 minuter snabbt.

    • 3

      Ta ut degen på mjölat yta och dela degen i 6 bitar, knåda runda och låt vila under duk i 30 minuter.

    • 4

      Kavla sedan ut degbitarna tunt med en kavel ca 25-30 cm i diameter.

    • 5

      Placera ut dem på en bakplåt och bakplåtspapper och nagga med nagg eller gaffel. Låt vila i 10 minuter.

    • 6

      Grädda bröden på 250 °C i ca 6-7 minuter.

    • 7

      Låt bröden svalna på galler.

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 100 g smör
    • 12 g (1 tsk) salt
    • 60 g (4 msk) strösocker
    • 960 g (ca 16 dl) vetemjöl special
    • 600 g (6 dl) mjölk

    Liknande recept