• Italienskt lantbröd med pekannötter
  • Italienskt lantbröd med pekannötter

    • 2 bröd eller 4 baguetter
    • 30 min
    • 4 tim

    Ett härligt italienskt lantbröd med surdeg och pekannötter.

    3.28/5

    435 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör ihop jäst, surdeg och vatten. Tillsätt mjölet till fördegen, blanda ihop till en deg och låt vila i bunken 60 min.

    • 2

      Tillsätt övriga ingredienser utom saltet.

    • 3

      Knåda ihop till en elastisk och smidig deg, ca 10 min i maskin eller ca 15 min för hand. Häll i saltet i slutet av knådningen. Degen får vara lös, men inte kladdig.

    • 4

      Forma degen jämn och fin. Låt jäsa till dubbel storlek i bunke täkt med plast ca 1½ timme.

    • 5

      Häll upp degen på bordet, arbeta så lite som möjligt med degen.

    • 6

      Dela degen i 2 bitar (bröd) eller 4 bitar (baguetter) och rulla varsamt ut i önskvärd längd. Avsluta med att rulla bitarna i vetemjöl.

    • 7

      Sätt av på plåt och täck med plast. Låt jäsa ca 1 timme.

    • 8

      Sätt ugnen på 260 °C och samtidigt in en form med 1 liter vatten.

    • 9

      Gör 2-3 snitt över bröden precis innan plåten sätts in i ugnen och sänk temperaturen till 220 °C.

    • 10

      Se till att brödet får rejält med färg ca 20-25 minuter.

    • 11

      Låt svalna på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Fördeg  – vila i 60 minuter

    Bortgöring

    • 400 g (ca 6 dl) vetemjöl special
    • 15 g (2,5 tsk) salt eller havssalt
    • 20 g (1 msk) olivolja eller rapsolja
    • 100 g (1 dl) pekannötter

    Liknande recept