recept_video_backdrop
  • Jalapeñosting

4.75/5

4 Röster

Jalapeñosting

  • Sofi Granlund
  • 35 st
  • 50 min
  • 1 tim 50 min

Ett ljust bröd med härlig jalapeñohetta och en fantastisk rund smak av den gömda och lite smälta emmentalerosten.

  • 1

    Lös jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser utom osten och jalapeños i maskin 3 minuter långsamt och 7 minuter på snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt jalapeñosen rinna av och hacka i grova bitar. Tillsätt osten och jalapeños och blanda några varv på långsam hastighet.

  • 2

    Ta upp degen och knåda den lite på mjölat bord, forma den rund och lägg degen i en bunke. Täck med bakduk eller plast och låt vila i 30 minuter.

  • 3

    Dela degen i 35 bitar, forma runda bullar och sätt på plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk eller plast och låt jäsa cirka 50-60 minuter i ugnen med endast lampan på (räkna med dubbla jästiden i rumstemperatur).

  • 4

    Ta ut bröden i rumstemperatur och snitta bullarna försiktig rakt över. Sätt ugnen på 250°C och ställ samtidigt in en plåt nederst i ugnen.

  • 5

    När ugnen är 250°C sätter du in bröden mitt i ugnen, häller ½ dl vatten på den heta plåten som står längst ner i ugnen och sänker värmen till 225°C. Grädda i tio minuter.

Ingredienser

  • ½ pkt (25 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 4 dl (400 g) vatten, kallt
  • 12 dl (720 g) vetemjöl special
  • ½ dl (40 g) rapsolja
  • 1 msk (20 g) sirap ljus
  • 2 tsk (12 g) salt
  • burk (150 g) jalapeños, grovhackade (mer för ytterligare hetta, minska för mildare smak)
  • Emmentalerost 150 g, kuber 1*1 cm

Vad tycker du?

Här håller vi god ton.

Liknande recept

  • Moffuletta

    Moffuletta


    Cecilia V.
    30 min 30 min
  • Norrländsk snitt med löjrom och rökt renkött

    Norrländsk snitt med löjrom och rökt renkött


    Cecilia V.
    20 min 20 min
  • Veteskorpor

    Veteskorpor


    Hanan Odisho
    25 min 1 tim 30 min
  • Kuvertbröd

    Kuvertbröd

    Testa du också. Här är våra oemotståndliga varianter på kuvertbröd, perfekt att överraska med på nästa middag.