• Jul- och påskbullar
  • Läsarrecept

    Jul- och påskbullar

    • 25 st
    • 30 min
    • 1 tim 25 min

    Bröd passande både för julen och påsken.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.11/5

    461 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke. Blanda ner den rumstempererade julmusten och rör ut jästen. 

    • 2

      Blanda i resterande ingredienser och låt jäsa i 40 minuter under duk.

    • 3

      Rulla små bullar och låt jäsa i ytterligare 20 minuter.

    • 4

      Grädda i 225 °C ugn i 10 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 2 st julmustflaskor, á 33 cl 
    • 90 g (1 dl) matolja
    • 12 g (2 tsk) salt
    • 600 g (ca 10 dl) vetemjöl
    • 300 g (ca 5 dl) rågsikt
    • 120 g (2 dl) russin

    Liknande recept