• Källarfranska
  • Källarfranska

    • 24 st
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    En riktig klassiker! Vem har inte käkat en ostfralla gjord på källarfranska? Ät bullarna direkt efter gräddning eller frys in för senare behov. Vid upptining kan du värma bullarna en kort stund i ugnen, så får du en nybakad känsla på brödet.

    3.37/5

    295 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm vattnet till 30°C. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, smör, salt och rågsikt.

    • 2

      Arbeta i vetemjölet till lagom fast deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 30 min.

    • 3

      Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den tills den lätt släpper bordet.

    • 4

      Dela degen i fyra delar och rulla ut varje del till en längd. Dela varje längd i sex delar. Vänd dem i mjöl, vik dem dubbla och lägg på plåt.

    • 5

      Lägg över en bakduk och låt jäsa i ca 30 min.

    • 6

      Sätt ugnen på 225°C. Grädda brödet ca 10 min tills de har fått fin färg.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten
    • 1 msk smör
    • 12 g (ca 2 tsk) salt
    • 200 g (ca 4 dl) rågsikt
    • 600 g (ca 10 dl) vetemjöl

    Liknande recept