• Kalljästa frallor
  • Läsarrecept

    Kalljästa frallor

    • 8-10 st
    • 30 min
    • 8 tim 40 min

    Kalljästa frallor med sojamjölk.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.34/5

    452 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sedan saltet och sirapen.

    • 2

      Tillsätt mjölk och mjöl. Arbeta sedan ihop till en smidig deg.

    • 3

      Ställ in buken med en duk över i kylen, låt stå över natten.

    • 4

      Tag fram degen på morgonen. Baka ut degen till en rektangel, platta till rektangeln väldigt lätt, på ett mjölat bakbord.

    • 5

      Skär rektangeln i 8-10 st fyrkanter.

    • 6

      Lägg fyrkanterna på bakplåtspapper på en plåt, pensla med lite vatten och strö över lite mjöl.

    • 7

      In med plåten i ugnen på 225°C i ca 10-15min


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 600 g (ca 10dl) vetemjöl
    • 120 g (ca 2 dl) grahamsmjöl
    • 6 g (1 tsk) salt, himalaya
    • 15 g (1 msk) sirap
    • 100 g (1 dl) sojamjölk
    • 400 g (4 dl) vatten, ljummet

    Liknande recept