• Kalljästa Surdegsfrallor
  • Kalljästa Surdegsfrallor

    • 24 st
    • 30 min
    • 3 tim 20 min

    Saftiga kalljästa frallor att njuta av till frukost. De kan självklart också serveras som tillbehör till middagen eller som mellanmål. Detta recept inkluderar också långjäsning vilket gör att degen får tid att utveckla fin surdegsarom som gör brödet smakrikare.

    1.84/5

    96 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda de torra ingredienserna förutom havregrynen i en bakmaskin och häll i vattnet samt surdegen. Knåda degen i maskinen i ca. 10 minuter på medelhastighet. Häll i lite mer vatten om degen verkar för torr.

    • 2

      Lägg degen i en liten skål, täck med plast och sätt i kylen för kalljäsning tills nästa dag (ca. 12 – 14 timmar).

    • 3

      Ta ut degen ur kylen och dela i 24 lika delar, ca 80 gram per bulle. Rulla till bullar, pensla med vatten och doppa dem sedan i havregryn. Lägg bullarna på bakplåt med bakplåtspapper.

    • 4

      Täck och låt jäsa i ca. 60 – 90 minuter. Värm ugnen till 230 grader med normal över och undervärme.

    • 5

      Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca. 20 till 25 minuter tills de fått en gyllene och fin färg, låt de sedan svalna.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept