• Kanelsmåttingar
  • Kanelsmåttingar

    • 40 st
    • 40 min
    • 1 tim 40 min

    Kanelbullar får man väl aldrig nog av? Därför kan det vara kul att variera former och storlekar. Låt barnen vara med och baka dessa småttingar eller ha din bakstund helt för dig själv. Doften. Mums.

    3.44/5

    506 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret, smula ner jästen och tillsätt mjölken, rör sedan ut jästen.

    • 2

      Tillsätt resten av ingredienserna, arbeta degen tills den blir mjuk och smidig.

    • 3

      Låt sedan jäsa i en övertäckt bunke i ca 30 minuter. Under tiden rör ihop fyllningen smör, socker och kanel.

    • 4

      Kavla ut degen ca 3 mm tjocklek ca 2 dm bred, bred i fyllningen och rulla ihop degen, skär ut ca 1 ½ cm tjocka skivor, lägg i pappform med snitt ytan uppåt.

    • 5

      Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter.

    • 6

      Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

    • 7

      Baka i 220°C ca 8 minuter tills de fått en gyllenbrun färg.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 500 g ( 5 dl) mjölk
    • 200 g ( 2 dl) smör
    • 100 g (ca 1 dl) strösocker
    • 2 g (ca 2 krm)) salt
    • 6 g (ca 2 tsk) kardemumma, malen
    • 840 g (ca 14 dl) vetemjöl

    Fyllning

    • 100 g (ca 1 dl) smör
    • 100 g (ca 1 dl) strösocker
    • 4 g (ca 2 tsk) kanel

    Liknande recept