• Kanelsnurror med choklad
  • Kanelsnurror med choklad

    • 20 stycken
    • 3 tim
    • 40 min

    Istället för snäckor kallar vi dessa varianter för kanelsnurror. Bakas på liknande sätt men tvinnas ihop annorlunda till en ny form.

    5/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet eller mjölken. Lägg alla ingredienser i en bakmaskin med den upplösta jästen och det rumstempererade smöret. Knåda degen med degkrok i ca 10 minuter tills degen är slät och släpper från skålens kanter. Dubbla tiden om du knådar degen för hand. Täck degen och låt den jäsa i ca 30 minuter.

    • 2

      Kavla ut degen till en rektangel, ca 60×40 cm och bre över rumstempererat smör samt strö över socker och kanel. Fäll ut degen från långsidan så att kanelfyllningen är dold. Skär i remsor på ca 2-3 cm tjocka och ca 20 cm i längd. Vrid degen i remsor med händerna. Lägg dem på ett bakplåt med bakplåtspapper och täck i ca 60 minuter eller tills de är dubbelt så stora. Värm ugnen till 200 °C.

    • 3

      Pensla snurrorna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 10 – 15 minuter. Låt svalna efter gräddning.

    • 4

      Smält choklad enligt anvisningarna på paketet. Ringla chokladen tunt över snurrorna på plåten.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 160 g smör, rumstempererat 
    • 450 g (ca 4,5 dl) vatten eller mjölk, kallt
    • 1100 g (ca 18 dl) vetemjöl
    • 9 g (ca 3 tsk) kardemumma, mald 
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 230 g (ca 1,6 dl) sirap, ljus 

    Fyllning

    • 80 g smör, rumtempererat 
    • 104 g (ca 8 msk) brun farin strö eller strösocker
    • 20 g (ca 2,5 msk) kanel, mald 

    Topping

    • 100 g choklad, mörk 

    Pensling

    ägg, uppvispat 


    Liknande recept