• Kanelsnurror med choklad
  • Kanelsnurror med choklad

    • 20 stycken
    • 3 tim
    • 40 min

    Istället för snäckor kallar vi dessa varianter för kanelsnurror. Bakas på liknande sätt men tvinnas ihop annorlunda till en ny form.

    0/5

    0 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet eller mjölken. Lägg alla ingredienser i en bakmaskin med den upplösta jästen och det rumstempererade smöret. Knåda degen med degkrok i ca. 10 minuter tills degen är slät och släpper från skålens kanter. Dubbla tiden om du knådar degen för hand. Täck degen och låt den jäsa i ca. 30 minuter.

    • 2

      Kavla ut degen till en rektangel, ca. 60 x 40 cm och bre över rumstempererat smör samt strö över socker och kanel. Fäll ut degen från långsidan så att kanelfyllningen är dold. Skär i remsor på ca. 2 – 3 cm tjocka och ca. 20 cm i längd. Vrid degen i remsor med händerna. Lägg dem på ett bakplåt med bakplåtspapper och täck i ca. 60 minuter eller tills de är dubbelt så stora. Värm ugnen till 200 grader.

    • 3

      Pensla snurrorna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 – 15 minuter. Låt svalna efter gräddning.

    • 4

      Smält choklad enligt anvisningarna på paketet. Ringla chokladen tunt över snurrorna på plåten.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 160 g rumstempererat smör
    • 450 g (ca 4,5 dl) vatten eller mjölk, kallt
    • 1100 g (ca 18 dl) vetemjöl
    • 9 g (ca 3 tsk) kardemumma
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 230 g (ca 1,6 dl) ljus sirap

    Fyllning

    • 80 g rumtempererat smör
    • 104 g (ca 8 msk) brun farin eller strösocker
    • 20 g (ca 2,5 msk) kanel

    Topping

    • 100 g mörk choklad

    Liknande recept