• Keifle
  • Läsarrecept

    Keifle

    • 35 min
    • 2 tim 10 min

    Bröd med fetaost- och tomatfyllning.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

    3.16/5

    436 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula sönder jästen i en bunke

    • 2

      Tillsätt ljummet vatten, rör om tills jästen är helt upplöst.

    • 3

      Tillsätt 2 dl mjöl tillsammans med olivoljan, rör om till en jämn smet.

    • 4

      Tillsätt mjöl och ytterligare vatten till önskad mängd deg är uppnådd. Knåda degen ordentligt.

    • 5

      Låt den färdigknådade degen vila cirka en timme under en bakduk.

    • 6

      Dela upp degen i mindre lämpliga bitar, knåda dessa snabbt runda.

    • 7

      Kavla ut de runda degstyckena till att de blir runda och platta, fyll den utkavlade degen med fetaost eller torkade tomater längst ena sidan, vik över degen och rulla den. Tryck ihop kanterna runt hörnen på degen.

    • 8

      Låt kiflen jäsa under en bakduk under 15 minuter.

    • 9

      Pensla kiflen med ägg. Frön som sesamfrön, solrosfrön etc kan strös över kiflen.

    • 10

      Grädda i mitten av ugnen på 225°C i cirka 15-20 minuter.

    • 11

      Låt kiflen svalna på ett galler under en bakhandduk.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 1 pkt (50 g) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 3 dl (300 g) vatten, ljummet
    • 2 dl (200 g) mjöl
    • 1 dl (90 g) olivolja
    • Mer mjöl beroende på hur mycket du vill göra

    Fyllning

    • Fetaost
    • Tomater

    Garnering

    • Sesamfrön (går lika bra utan)

    Liknande recept