• Kesobullar
  • Kesobullar

    • 20 st
    • 30 min
    • 1 tim 30 min

    Jättegoda och fräscha frallor med keso och pumpakärnor.

    3.37/5

    531 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölk, ca 25 °C.

    • 2

      Tillsätt honung, keso, pumpakärnor, rumstempererat smör klickvis och det mesta av mjölet under bearbetning. Spara lite vetemjöl till utbakningen. När du bearbetat degen en liten stund tillsätter du salt och arbetar sedan degen smidig, gärna i minst tio minuter.

    • 3

      Låt degen jäsa i 40-50 minuter eller tills degen ökat till dubbel storlek.

    • 4

      Knåda degen lätt på bakbord, tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i två delar och sedan vardera del i tio delar. Forma till fina bullar och låt jäsa på smord bakplåt i ca 40-50 minuter.

    • 5

      Pensla med ägg och dekorera med pumpakärnor. Grädda i 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (5 dl) mjölk
    • 50 g smör, rumstempererat 
    • 12 g (2 tsk) salt
    • 250 g (2,5 dl) keso
    • 20 g (2 msk) honung
    • 75 g (1 dl) pumpakärnor
    • 300 g (5 dl) grahamsmjöl
    • 480-600 g (8-10 dl) vetemjöl

    Garnering

    • pumpakärnor

    Liknande recept