• Korvbröd
  • Läsarrecept

    Korvbröd

    • 20 st
    • 35 min
    • 1 tim 50 min

    Korvbröd med vetegroddar och kli.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.14/5

    443 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Degvätska:

      Värm mjölken & oljan i en kastrull tills den blivit fingervarmt.

    • 2

      Smula ner jästen i en bunke. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den är upplöst.

    • 3

      Häll över resten av degvätskan och tillsätt salt, socker, kli och vetegroddar. Rör om.

    • 4

      Använd sedan en elvisp med degkrokar. Tillsätt grahamsmjölet och ca 6 dl av vetemjölet och kör med elvispen till en jämn deg.

    • 5

      Tillsätt resten av vetemjölet och arbeta in allt mjöl med elvispen. Degen ska släppa bunkens kanter och inte vara kladdig. Detta tar ca 5 minuter.

    • 6

      Strö över lite mjöl och låt jäsa 30-40 minuter under en bakhanduk.

    • 7

      Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda den.

    • 8

      Dela degen i två delar. Kavla eller forma degen till en rektangulär platta ca 12 x 25 cm.

    • 9

      Skär i längder, ca 2,5 cm breda (så att det blir ca 10 st).

    • 10

      Lägg bröden med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper (För rundare korvbröd kan man rulla dem lite innan man lägger dem på plåten).

    • 11

      Låt jäsa 30 minuter.

    • 12

      Grädda mitt i ugnen i 225°C i 8-10 minuter. I varmluftsugn 200°C i ca 12 minuter.

    • 13

      Låt svalna under bakhandduk.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till m

    Ingredienser

    • 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk
    • 45 g (ca 0,5 dl) olja
    • 6 g ( 1 tsk) salt
    • 10 g (ca 2 tsk) socker
    • 15 g (ca 0,5 dl) kli)
    • 15 g (ca 0,5 dl) vetegroddar (eller kli)
    • 240 g (ca 4 dl) grahamsmjöl
    • 480 g (ca 8 dl) vetemjöl special

    Liknande recept