• Krispig tonfisksallad med äpple och selleri
  • Krispig tonfisksallad med äpple och selleri

    • 4 st
    • 30 min
    • 30 min

    Mackan till vänster på bilden. Härligt knaprig, fräsch och mättande tonfisksallad. Gör gärna dubbelmackor till picknickkorgen och skulle du råka få över lite sallad smakar den helt ljuvligt i en het bakad potatis.

    3.18/5

    508 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Krispig tonfisksallad med äpple och selleri

      Skala och hacka rödlöken fint. Skölj och kärna ur äpplet, behåll gärna skalet på. Skär i små tärningar. Skär sellerin i tunna skivor. Låt gurkan rinna av och hacka den fint. Låt tonfisken rinna av och mosa den lätt med en gaffel. Finhacka dillen. Blanda majonnäs och de resterande ingredienserna med tonfisk.

    • 2

      Macka

      Skölj salladen. Låt den torka så den inte blöter ner brödet. Skiva brödet och bred på smör. Täck varje brödskiva med ett helt salladsblad och fördela tonfiskröran på brödskivorna. Garnera med rädisor. Servera!

    Tips!

    Skär gärna lite tunnare skivor av brödet och gör en dubbelmacka till picknicken. Tänk på att lägga sallad på båda brödskivorna. Du kan förvara mackorna i kylen över natten om du virar in dem i smörgåspapper eller folie.

    Ingredienser

    Surdegsbröd

    Surdegsbröd bakat på KronJäst Surdeg Fullkornsvete (recept), bakad i form. Smaksätt gärna brödet med 1 msk krossade anis- eller fänkålsfrön.

    • 4 skivor Surdegsbröd, anis- eller färnkålsfrön (se ovan)
    • smör
    • 1 salladshuvud
    • rädisor

    Krispig tonfisksallad med äpple och selleri

    •  1 rödlök
    • 1 syrligt äpple
    • 1 selleristjälk
    • 1 msk saltgurka
    • 1 burk tonfisk
    • 1 knippa dill
    • 1 ½ dl majonnäs
    • 2 tsk dijonsenap
    • 1 msk kapris
    • salt och peppar

     


    Liknande recept