• Krispiga våfflor
  • Krispiga våfflor

    • ca 15 st
    • 30 min
    • 50 min

    Med färsk jäst i smeten så blir våfflorna extra luftiga och frasiga

    3.5/5

    508 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner KronJäst för Söta Degar färsk, i en bunke.

    • 2

      Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt bli fingervarmt (37 °C)

    • 3

      Rör ner smör- och mjölkblandning, socker och salt i bunken med jästen.

    • 4

      Vispa ner mjölet, lite i taget, till en slät smet.

    • 5

      Låt jäsa i 30 min.

    • 6

      Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med smör.

    • 7

      Grädda våfflor och pensla med lite smör mellan laggarna.

    • 8

      Servera med t ex lättvispad grädde och sylt.

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 150 g smör + extra till gräddning
    • 800 g (8 dl) mjölk
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 15 g (1 msk) strösocker
    • 360 g (ca 6 dl) vetemjöl

    Garnering

    • Lättvispad grädde
    • Sylt

    Liknande recept