• Kryddat knäckebröd
  • Kryddat knäckebröd

    • 1 tim
    • 3 tim

    Ett fantastiskt gott knäckebröd som toppas med dina favorit frön.

    3.12/5

    64 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör ut jästen i fingervarmt vatten och blanda ner de torra ingredienserna.

    • 2

      Kör i degblandare 2 minuter långsamt och 4 minuter på medelhastighet, eller 15 min för hand, till en smidig deg.

    • 3

      Täck bunken med plast och låt jäsa i ca 60 minuter.

    • 4

      Sätt ugnen på 230 °C.

    • 5

      Kavla ut degen tunt, ca 1,5 mm.

    • 6

      Nagga degen med en sporre ”mycket” och skär ut i önskad storlek.

    • 7

      Pensla med vatten och strö över olika frön och flingsalt innan gräddning.

    • 8

      Lägg på plåt med papper och ställ in i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.

    • 9

      Låt svalna på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten
    • 450 g (ca 7,5 dl ) vetemjöl
    • 450 g (ca 7,5 dl ) grahamsmjöl
    • 2 g (ca 1 tsk) anis, kummin eller fänkål, mald

    Topping

    • linfrö
    • sesamfrö
    • havssalt

    Liknande recept