• Långpannerutor
  • Läsarrecept

    Långpannerutor

    • 1 plåt
    • 30 min
    • 1 tim 45 min

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.3/5

    472 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula jästen i en bunke.

    • 2

      Värm mjölken till 37°C.

    • 3

      Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.

    • 4

      Tillsätt resten av mjölken och övriga ingredienser

    • 5

      Men spara lite dinkelmjöl till utbakning.

    • 6

      Arbeta degen tills du känner att den är smidig och släpper från bunkens kanter, annars får man tillsätt lite mer mjöl

    • 7

      Låt sedan jäsa i ca 40 min under bakduk.

    • 8

      Täck en långpanna( ca 30 x 40 cm) med bakplåtspapper.

    • 9

      Knåda degen på mjölat bakbord och tryck sedan ut den i hela plåten med fingrarna.

    • 10

      Forma sedan rutor med hjälp av degskrapan tryck igenom ända ner.’

    • 11

      Låt sedan jäsa i ca 30 min.

    • 12

      Grädda sedan i nedre delen av ugnen i 225°C i ca 15 min eller tills brödet fått fin färg.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 1 pkt (50 g) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 5 dl (500 g) mjölk
    • 2 msk (40 g) honung, flytande
    • 1 msk (17 g) salt
    • 1 dl (70 g) linfrö
    • 4,5 dl (270 g) Rågsikt
    • 7 dl (420 g) Dinkelmjöl

    Liknande recept