Långpannerutor
1 plåt
30 min
1 tim 45 min
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Smula jästen i en bunke.
-
2
Värm mjölken till 37°C.
-
3
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
-
4
Tillsätt resten av mjölken och övriga ingredienser
-
5
Men spara lite dinkelmjöl till utbakning.
-
6
Arbeta degen tills du känner att den är smidig och släpper från bunkens kanter, annars får man tillsätt lite mer mjöl
-
7
Låt sedan jäsa i ca 40 min under bakduk.
-
8
Täck en långpanna( ca 30 x 40 cm) med bakplåtspapper.
-
9
Knåda degen på mjölat bakbord och tryck sedan ut den i hela plåten med fingrarna.
-
10
Forma sedan rutor med hjälp av degskrapan tryck igenom ända ner.’
-
11
Låt sedan jäsa i ca 30 min.
-
12
Grädda sedan i nedre delen av ugnen i 225°C i ca 15 min eller tills brödet fått fin färg.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 1 pkt (50 g) KronJäst för Söta Degar, färsk
- 5 dl (500 g) mjölk
- 2 msk (40 g) honung, flytande
- 1 msk (17 g) salt
- 1 dl (70 g) linfrö
- 4,5 dl (270 g) Rågsikt
- 7 dl (420 g) Dinkelmjöl