Lantlig macka med coleslaw, avokado & bacon
4 mackor
30 min
24 tim
Den här mackan är enkel och matig och kan lätt göras helt vegetarisk om du utesluter baconet. En variant av klassikern BLT, bacon lettuce and tomato. Rosta brödskivorna eller stek dem lite lätt i olivolja innan du lägger på ingredienserna.
Gör så här:
-
1
Macka
Stek baconskivorna krispiga och låt dem rinna av på hushållspapper. Stek brödskivorna i olivolja. Skiva avokado och lägg på brödskivorna. Skär vårlöken i tunna skivor och strö över avokadon. Skeda upp coleslaw på avokadon. Toppa med bacon, tomat och alfalfagroddar. Strö till sist över lite nymald svartpeppar. Servera!
-
2
Coleslaw
Skala och strimla grönsakerna. Blanda ihop vinäger, socker, salt och olja. Häll vinägretten över grönsakerna. Låt stå och dra över natten. Nästa dag häller du av överbliven vätska och tillsätter majonnäs till lämplig konsistens och svartpeppar.
Tips
Vill du experimentera ännu lite mer kan du blanda ner 1 dl ajvar relish i smeten. Då får brödet en fin rödaktig färg.
Ingredienser
Surdegsbröd
Surdegsbröd bakat på KronJäst Surdeg Råg (recept), med 1 dl grovt hackade oliver eller soltorkade tomater.
Lantmackor
- 4 brödskivor på Rågsurdegsbröd med hackade oliver eller soltorkade tomater
- olivolja att steka bröden i
- 2 avokado
- ett par vårlökar
- 1 msk (5 g) färskpressad citronjuice
- 2 dl coleslaw
- 8 skivor stekt bacon
- 8 tomatskivor
- ett par tussar alfalfagroddar
- svartpeppar
Coleslaw
- 1 litet vitkålshuvud
- 3 st morötter
- 2 dl (200 g) äppelcidervinäger
- 1 dl (100 g) socker
- 2 msk (40 g) flingsalt
- 1 msk (13 g) rapsolja
- majonnäs, av god kvalitet (recept)
- svartpeppar, grovmalen