• Lingondumplings
  • Läsarrecept

    Lingondumplings

    • 25 min
    • 1 tim 20 min

    Bröd med rårörda lingon och muskotnöt.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.04/5

    346 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Ugnstemperatur: 175-200 °C.

    • 2

      Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Knåda! Låt jäsa i 20 minuter.

    • 3

      Baka ut i längder och skär i bitar. Ställ in i ugnen, gärna i nedre delen, och låt jäsa med ugnsluckan något öppen i ca 5 minuter.

    • 4

      Stäng luckan och grädda i ca 25-30 minuter tills bullarna fått fin färg och det låter ihåligt när man knackar på skorpan. Pensla med sirap upplöst i vatten medan de är varma.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 1000 g (10 dl) mjölk
    • 100 g (1 dl) smör
    • 65 g (0,75 dl) sirap
    • 30 g (2 tsk) bakpulver
    • 2 g (1 krm) salt
    • 2 g (2 krm) brödkryddor
    • 1 nypa koriander
    • 1 nypa muskotnöt
    • 45 g (3 msk) kvarg
    • 42 g (3 msk) matolja
    • 150 g (1,5 dl) rårörda lingon
    • 420 g (ca 7 dl) vetemjöl
    • 1200 g (ca 20 dl) rågsikt

    Liknande recept