• Minisemlor med mandel
  • Minisemlor med mandel

    • 40 st
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    När du vill ha det goda men inte för mycket av det goda så passar denna sötnos.

    5/5

    545 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm mjölken till 37°C och lös jästen. Blanda med de övriga ingredienserna till semlan.

    • 2

      Blanda till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

    • 3

      Dela degen i 40 bitar och rulla dem runda. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.

    • 4

      Pensla med ägg och lägg flagad mandel på varje bulle.

    • 5

      Grädda i 200°C ca 6-8 minuter och låt svalna.

    • 6

      Rör ihop mandelmassa och vatten. Vispa grädden lätt.

    • 7

      Dela de avsvalnade bullarna och spritsa i mandelfyllningen. Toppa fyllningen med lättvispad grädde.

    • 8

      Lägg på locket och pudra med florsocker.

    Tips!

    • Prova gärna Odense mandelfyllning. En färdig fyllning som kan användas direkt.
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 250 g (ca 2,5 dl) mjölk
    • 140 g (ca 1 dl) sirap, vit
    • 1,5 g (ca 1/4 tsk) salt
    • 100 g smör, rumstempererat
    • 3 g (ca 1 tsk) kardemumma
    • 550 g ( ca 9,3 dl) vetemjöl

    Fyllning

    • 300 g Odense mandelmassa lyx
    • 1 dl (100 g) vatten
    • 6 dl (600 g) grädde

    Topping

    • Florsocker

    Pensling

    • 1 ägg

    Garnering

    • Mandel, flagad

    Liknande recept