recept_video_backdrop
  • Minisemlor med mandel

3.26/5

545 Röster

Minisemlor med mandel

  • 40 st
  • 30 min
  • 1 tim 40 min
  • 1

    Värm mjölken till 37°C och lös jästen. Blanda med de övriga ingredienserna till semlan.

  • 2

    Blanda till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

  • 3

    Dela degen i 40 bitar och rulla dem runda. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.

  • 4

    Pensla med ägg och lägg flagad mandel på varje bulle.

  • 5

    Grädda i 200°C ca 6-8 minuter och låt svalna.

  • 6

    Rör ihop mandelmassa och vatten. Vispa grädden lätt.

  • 7

    Dela de avsvalnade bullarna och spritsa i mandelfyllningen. Toppa fyllningen med lättvispad grädde.

  • 8

    Lägg på locket och pudra med florsocker.

Tips!

Prova gärna Odense mandelfyllning. En färdig fyllning som kan användas direkt.

Ingredienser

  • 1 pkt (50 g) KronJäst för Söta Degar, färsk
  • 2,5 dl (250 g) mjölk
  • 1 dl (140 g) sirap, vit
  • ¼ tsk (1,5 g)salt
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk (3 g) kardemumma
  • 9,3 dl (550 g) vetemjöl

Fyllning

  • 300 g Odense mandelmassa lyx
  • 1 dl (100 g) vatten
  • 6 dl (600 g) grädde

Topping

  • florsocker

Pensling

  • 1 ägg

Garnering

  • mandel, flagad

Liknande recept

  • Friterade godbitar med surdeg

    Friterade godbitar med surdeg


    KronJäst
    50 min 1 tim 30 min
  • Mustig pumpernickel med kaffe

    Mustig pumpernickel med kaffe


    Marie S.
    30 min 8 tim 10 min
  • Frukt & nötbröd på kornmjöl

    Frukt & nötbröd på kornmjöl


    Marie S.
    35 min 8 tim 30 min
  • Omvandlingstabell

    Omvandlingstabell

    En bra tumregel när man bakar är att mäta små mängder och väga större mängder.