• Minisnäckor
  • Minisnäckor

    • Många små
    • 20 min
    • 2 tim 20 min

    Liten men naggande god – Ta en, ta två, ta många! Passar både liten som stor. Vill du ha nybakade minibitar till kaffet en dag du inte ”orkar baka”? Frys in snäckorna innan andra jäsningen, så är det bara att plocka fram, tina, jäs & grädda när andan faller på.

    4/5

    263 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm mjölken och lös upp jästen. Tillsätt resterande ingredienser.

    • 2

      Blanda till en smidig och elastisk deg, ca 10 min i maskin eller 20 min för hand.

    • 3

      Täck bunken med plast och låt jäsa ca 30 min.

    • 4

      Kavla ut degen ca 0,5 cm tjock i en stor rektangel eller 2 mindre.

    • 5

      Stryk först ut smör på degen och därefter mandelfyllning, kanel och vaniljsocker. Rulla ihop degen och skär upp bullar i önskad storlek.

    • 6

      Sätt i bullformar och låt jäsa på plåt under plast i ca 60-90 min.

    • 7

      Pensla bullarna med äggblandningen och strö på pärlsocker och ev. mandelflagor.

    • 8

      Grädda i mitten av ugnen, 220°C i ca 8 min.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk
    • 900 g (ca 15 dl) vetemjöl special
    • 135 g (ca 1,5 dl) socker
    • 150 g smör
    • 70 g (ca 0,5 dl) vit sirap
    • 9 g (ca 1,5 tsk)  salt
    • 13 g (ca 1 msk) kardemumma

    Fyllning

    • 150 g smör, rumstempererat
    • 200 g mandelmassa
    • kanel & vaniljsocker

    Pensling

    1 ägg och 1 msk Vatten och en nypa Salt

    Garnering

    Pärlsocker och ev. hyvlad Mandel


    Liknande recept