• Muffuletta
  • Muffuletta

    • 4-6 st
    • 30 min
    • 30 min

    Surdegsbröd bakat med olivolja, sesamfrön och oregano. Fylls med salami, skinka, italiensk ost och olivsallad. Mums! 

    3.48/5

    485 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lägg alla ingredienserna till salladen i en skål. Olivsalladen kan med fördel förvaras i kylen i upp till en vecka.

       

    • 2

      Dela hela brödkakan och pensla den inuti med oljan från olivmarinaden. Ta lite extra i botten.

    • 3

      Skär osten i tunna skivor. Börja med salami, lägg den underst, fortsätt med mozzarella/provolone, sedan skinka och ytterligare mozzarella/provolone. Avsluta med den goda olivsalladen.

    • 4

      Sätt locket på brödet och tryck till lite lätt. Vira in brödet i plastfolie och tryck till locket. Förvara brödet i kylen, gärna över natten innan servering.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Surdegsbröd

    Rundformat bröd bakat på KronJäst Surdeg Råg (recept) eller KronJäst Surdeg Fullkornsvete (recept). Tillsätt ½ dl olivolja i degvätskan och strö över 3–4 msk sesamfrö innan brödet bakas. Gillar du smaksatta bröd passar det fint här att blanda ner 2–3 tsk torkad oregano i degspadet.

    • 1 rundformat surdegsbröd, med sesamfrö och oregano (se ovan)
    • ca 200 g salami
    • ca 200 g kokt skinka
    • ca 200 g mozzarella och/eller provolone (italiensk komjölksost)

    Olivsallad

    • ca 4 dl urkärnade gröna oliver, grovt hackade
    • 1 dl svarta urkärnade oliver, grovt hackade
    • 1 msk kapris
    • 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
    • ½ dl fint hackad stjälkselleri
    • 1 msk persilja, finhackad
    • 1 msk oregano, färsk finhackad eller 1 tsk torkad
    • 1 tsk chiliflakes
    • 3 msk rödvinsvinäger
    • ½–1 dl rostad paprika, finns att köpa färdigt
    • 1 msk finhackad vårlök
    • 2 dl olivolja
    • salt och peppar

    Liknande recept